PGO

Parking Golf Open

Graag nodigen wij je uit deel te nemen aan het Parking Golf Open.

Zowel voor de reeds actieve golfers onder ons als voor diegenen die eens willen kennis maken met deze prachtige sport is een interessant programma georganiseerd. Wedstrijdgolfers (GVB of Hcp < 36) spelen een 18 holes wedstrijd op de PGO-Classic Championship Course en kunnen zich zowel individueel als met een flight (bijvoorbeeld met relaties) inschrijven.

Voor de minder geoefende golfer is er een keuze tussen de PGO-Challenge course of de Clinic. Op de PGO-Challenge heeft u de keuze uit een 9-holes of een 18-holes wedstrijd op een volwaardige par 3-4 baan waarin u twee rondes van 9 holes speelt. Deze wedstrijd is zeer geschikt voor deelnemers die al vaker aan een clinic hebben meegedaan of golfers in het bezit van GVB (handicap 36-54).

De clinic is bedoeld voor deelnemers die een leuke relatiedag willen beleven waarbij de eerste beginselen van deze sport worden bijgebracht.

Bij het inschrijven kun je aangeven aan welk onderdeel u wenst mee te doen.

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

09:30 uur Ontvangst met koffie en gebak (inslaan)  deelnemers PGO-Classic Course en PGO-Challenge Course (18-holes).
10:45 uur Welkomswoord
11:00 - 11:30 uur Start wedstrijd
 
12:00 uur Ontvangst deelnemers PGO-Challenge Course (9-holes) en clinic
12:45 uur Welkomswoord en lunch
13:30 uur Start clinic en PGO-Challenge Course (9-holes)
 
16:30/17:00 uur Netwerkborrel met alle deelnemers
18:00 uur Diner en prijsuitreiking
19:00-20:00 uur Einde van het programma
 

Is golfen niet uw ding? of heeft u geen tijd de gehele dag aanwezig te zijn? Meld je dan aan voor het programma vanaf de Netwerkborrel. 

Wij wensen je een sportieve en gezellige golfdag.
 

DE BAAN 
De volwaardige 18 holes wedstrijdbaan heeft de A status van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), is gemakkelijk bereikbaar en rustig gelegen. Het professionele team van greenkeepers zorgt ervoor dat de baan in alle jaargetijden zo optimaal mogelijk bespeelbaar is en de officieel erkende pro's (golfleraren) helpen zowel beginnende spelers als de meer ervaren golfers bij het ontwikkelen van hun spel. Verder is het goed toeven in het clubhuis of op het royale terras om iets te drinken of te genieten van lunch of diner. Het is dan ook na het spelen vaak nog lang aangenaam druk en gezellig op De Scherpenbergh. Een geweldige homecourse voor het Parking Golf Open dus!

HISTORIE

Het Parking Golf Open bestaat sinds 2010 en heeft toch al een kleine historie opgebouwd. Ooit begonnen als een golf-relatiedag waar ca 30-40 deelnemers op afkwamen. Inmiddels is het golfevenement uitgegroeid tot de grootste relatiedag voor de parkeerbranche met jaarlijks tussen 125-150 deelnemers. Deelnemers kunnen meedoen aan een Clinic, PGO-Challenge Course of de PGO-Classic Course. In de wedstrijd wordt onder andere gestreden om drie verschillende wisseltrofeeën.


 

Parking Golf Open CUP

De hoofdprijs van het Parking Golf Open op de PGO-Classic Course is deze klassieke parkeermeter. Deze wisseltrofee wordt uitgereikt aan de speler met de beste score in de handicapcategorie 0-18.

Momenteel is deze CUP in bezit van Stan Wilbrink.


 

Longest Drive

Voor de longhitters, de krachtpatsers en degene met een soepele swing, wordt gestreden om de Longest Drive trofee. Deze wisselbeker behoort (samen met de trofee voor de Neary) tot de meest unieke trofees in de golfwereld.

Momenteel is deze trofee in bezit van Bob Segijn.


 

Nearest to the pin

De Neary trofee wordt gewonnen door de speler wiens tee shot het dichtst bij de hole tot stilstand komt. Om de wedstrijd te winnen, moet de bal op de green zijn gestopt. Ballen buiten de green worden genegeerd, ook al zijn ze het dichtst bij.

Momenteel is deze trofee in bezit van Peter Balm.


Birdy klassement

Vanaf de editie 2022 wordt hieronder het Birdy klassement bijgehouden.

Deelnemer 2023 2022 Totaal
Frank van Erp 1 2 3
John Bressens 2 - 2
Rene Gilling 2 - 2
Cyriel van Bree 2 - 2
Hendrik-Jan Verweij 1 - 1
Bart Elsten 1 - 1
Marius Koerselman 1 - 1
Erik van den Hooven 1 - 1
Jan Honcoop jr 1 - 1
Gijsbert Honcoop - 1 1
Niek Vink - 1 1